niedziela, 17 stycznia 2016

TATAR Z ŁOSOSIA

Tatar z łososia jest przepyszny i bardzo delikatny.
• łosoś filet 1 szt
• cebula biała 2 szt
• ogórek kiszony 2 szt.
• żółtko surowe 4 szt
• sól do smaku
• przyprawa w płynie
• pieprz czarny mielony

Świeżego łososia filetujemy. Do tatara używany najładniejszy kawałek fileta. Ogórka i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Fileta rozdrabniamy nożem, je jeszcze dodatkowo po pokrojeniu troszeczkę ugniatam widelcem. (nie mielimy w maszynce). Następnie składniki ze sobą mieszamy, dodając 2 żółtka, sól, pieprz i maggi do smaku. Tatar wykładamy na półmisek w dowolny sposób, na wierzch dajemy pozostałe 2 żółtka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz