niedziela, 17 stycznia 2016

POTRAWKA CHIŃSKA

POTRAWKA CHIŃSKA w bardzo szybkim wykonaniu (dzisiaj z mielonego), ale prawidłowo powinna być przygotowana ze schabu. Może na zdjęciu nie wyszła mi tak ładnie, ale jest naprawdę bardzo dobra.

ok. 30 dkg. schabu lub (0.5 kg mięsa mielonego)
1 cebula
1 opakowanie mrożonych warzyw
0.5 szklanki bulionu

2 woreczki ryżu
sos sojowy (ale nie koniecznie) 


Mięso zostawić w sosie sojowym na ok 2 godziny, po czym podsmażyć z 1 cebulką, dodać 1 opakowanie mrożonych warzyw i dusić do miękkości warzyw. Następnie dodać 0.5 szklanki bulionu. Pod koniec gotowania połączyć z ugotowanym ryżem. Przyprawić wg. własnego uznania.
Jeśli ktoś chce szybko zrobić to danie , można pominąć leżenie w sosie sojowym i tylko przyprawić mięso i rozdrobnione rzucić na patelnię. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz