POTRAWKA CHIŃSKA w bardzo szybkim wykonaniu (dzisiaj z mielonego), ale prawidłowo powinna być przygotowana ze schabu. Może na zdjęciu nie wyszła mi tak ładnie, ale jest naprawdę bardzo dobra.
ok. 30 dkg. schabu lub (0.5 kg mięsa mielonego)
1 cebula
1 opakowanie mrożonych warzyw
0.5 szklanki bulionu
2 woreczki ryżu
sos sojowy (ale nie koniecznie)
Mięso zostawić w sosie sojowym na ok 2 godziny, po czym podsmażyć z 1 cebulką, dodać 1 opakowanie mrożonych warzyw i dusić do miękkości warzyw. Następnie dodać 0.5 szklanki bulionu. Pod koniec gotowania połączyć z ugotowanym ryżem. Przyprawić wg. własnego uznania.
Jeśli ktoś chce szybko zrobić to danie , można pominąć leżenie w sosie sojowym i tylko przyprawić mięso i rozdrobnione rzucić na patelnię.
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz