Dzisiaj kolacja pod hasłem :
"PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI JEMY, DLATEGO DŁUGO ŻYJEMY"
1 puszka tuńczyka w oleju
1 woreczek ryżu
2-3 kiszone ogórki
2 średnie cebule
2-3 łyżki kechupu
sól , pieprz, papryka sypka do smaku
Ugotować i wystudzić ryż, ogórki obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Mieszamy ryż, tuńczyka ale odlewamy trochę oleju, bo będzie za tłuste, pokrojone ogórki i cebulkę (również bez oleju na którym się smażyła. Doprawiamy kechupem i przyprawami.
W takim paprykarzu chociaż wiemy co mamy w środku. Smacznego
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz