Najlepiej lubię na wywarze z żeberek,
1 włoszczyzna
3 ziemniaki
1 cebula
1 pęczek szczawiu
śmietana 18%
4 jajka
sól, pieprz , ziele angielskie, listek laurowy
Mięso zalać wodą (2 litry), posolić, zagotować, usunąć szumowiny, dodać liście laurowe i ziele angielskie, obraną włoszczyznę, opaloną cebulę. Gotować pod przykryciem na małym ogniu.Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekany szczaw. Mięso oddzielić od kości, wrzucić z powrotem do garnka. Doprawić do smaku, dodać śmietanę i pokrojone w kosteczkę jajka ugotowane na twardo
Smacznego!
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz