wtorek, 19 stycznia 2016

SOSY DO TORTILLI

Przygotować sosy
SOS Z AVOKADO (dla tych co lubią ostrzejsze)
2 szt. avokado
1 papryczka chili
3 ząbki czosnku
Sok z 1 cytryny
Kilka listków świeżej bazyli
Kilka listków kolendry
Sól do smaku
SOS JOGURTOWO-ZIOŁOWY (łagodne)
2 łyźki jogutu
2 łyźki koperku
2 ząbki czosnku
1 serek ziołowy typu philadelphia
Zioła prowansalskie
Świeże liście bazyli
Wszystkie składniki sosów miksujemy razem tworząc konsysencję pasty. Tak przygotowanym sosem smarujemy placki. Na nie układamy kolejno: podsmaźone plastry szynki, starty źółty ser, pokrojoną paprykę, i wszystko to co lubicie. Tortellini zawijamy i chwilę smażymy na patelni grilowej lub wstawiamy na chwilkę do piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz