Niedawno gotowałam suszone grzybki do pierogów i wpadłam na pomysł, by nie marnować wywaru.
Wywar, który został nie wykorzystany wlałam do woreczków na kostki lodu i zamroziłam, Teraz wykorzystuję sobie do przyrządzania i poprawiania smaku sosów. Mozna mrozić w większych pojemniczkacj , ale dla mnie ten sposób jest bardziej wygodny.
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
niedziela, 17 stycznia 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz