Marynata:
4 łyżki oliwy z pestek winogron lub z oliwek
2 łyżki startej mroźonej cytryny lub soku z cytryny
1 główka czosnku
Po 1 lýźeczce tymianku, majeranku, papryki, rozmarynu, curry
Sól i pieprz do smaku
troszeczkę kurkumy
Wszystkie ziola mieszamy razem, dodajemy do nich pozostale skladniki, na końcu wyciśnięty czosnek.
Kurczaka porcjujemy i dokladnie nacieramy kaźdą jego częsć. Tak napeklowanego zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Pieczemy w piekarniku . W trakcie pieczenia podlewamy powstalym sosem .
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
wtorek, 19 stycznia 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz