niedziela, 17 stycznia 2016

PARÓWKOWE RYJKI

Takie niby nic, a jakie smaczne. Parówki zawsze znajdą sie w domowej lodówce, bardzo fajna potrawa dla niespodziewanych gości

7 parówek
30 dkg, pieczarek
3 średnie cebule
mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz do smaku

Parówki przecinamy na pół i z każdej strony nacinamy na 4 części i smażymy na tłuszczu. Kiełbaskom po usmażeniu wywiną się końce. Przekładamy do innego garnka, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w półksiężyce i pieczarki pokrojone na części, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dolewany wody. Tak powstałym sosem zalewamy parówki i jeszcze chwilkę razem gotujemy. Parówkowe ryjki otworzą się jeszcze bardziej.
Polecam i życzę smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz