Takie niby nic, a jakie smaczne. Parówki zawsze znajdą sie w domowej lodówce, bardzo fajna potrawa dla niespodziewanych gości
7 parówek
30 dkg, pieczarek
3 średnie cebule
mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz do smaku
Parówki przecinamy na pół i z każdej strony nacinamy na 4 części i smażymy na tłuszczu. Kiełbaskom po usmażeniu wywiną się końce. Przekładamy do innego garnka, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w półksiężyce i pieczarki pokrojone na części, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dolewany wody. Tak powstałym sosem zalewamy parówki i jeszcze chwilkę razem gotujemy. Parówkowe ryjki otworzą się jeszcze bardziej.
Polecam i życzę smacznego
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz