poniedziałek, 18 stycznia 2016

CIASTO RABARBAROWE

Do miski wsyp 3 szklanki mąki krupczatki, dodaj 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 szkl. cukru pudru-wymieszaj,dodaj 250 g masła roślinnego i 4 żółtka-zrób kruszonkę.Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia,rozsyp 3/4 kruszonki, dociśnij wałeczkiem do ciasta lub ręką. Rozsyp na cieście ze 3 łyżki bułki tartej(aby sok z owoców nie zrobił zakalca z ciasta).Na to rozłóż 1kg. rabarbaru wymieszanego z 3 łyżkami cukru i 2 łyżkami bułki tartej pokrojonego w 1-3 cm kawałki-fajnie dodać trochę truskawek,aby nie było za kwaskowate. Ubij 4 białka z 1 szkl. cukru i 1 op. kisielu truskawkowego- rozsmaruj na owocach,a na pianę rozsyp resztę kruszonki i do piekarnika na 1 godzinę . A potem posypać cukrem pudrem lub brązowym cukrem-niebo w gębie-SMACZNEGO!!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz