A taka sobie wymyśliłam dzisiaj kolacyjkę ( tylko nie mówcie , że ma dużo kalorii bo to wiem) , ale co ja zrobię , że to lubię ????
Żółty ser w kawałku kroję na plastry 1-1,5 cm , następnie obtaczam w rozkłóconym jajku doprawionym solą i pieprzem i bułce tartej, panieruję dwukrotnie. Na patelni podgrzewam olej i smażę ser na niedużym ogniu przez ok 2 min. z każdej strony, do momentu aż panierka będzie ładnie zarumieniona a ser zrobi się lekko płynny.
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz