Do wywaru mięsno- warzywnego wrzucam pokrojone w kostkę ziemniaki, Gdy są na pół miękkie dodajemy pokrojoną drobno botwinkę. Ja kroje wszystko łącznie z łodyżkami. Gotujemy mniej więcej 20 minut. Dla uzyskania ładniejszego koloru dodaję trochę koncentratu buraczanego i zaprawiam śmietaną. Na koniec wrzucam łyżkę pokrojonego świeżego koperku, by poczuć smak wiosny.
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz