niedziela, 14 sierpnia 2016

SZYBKIE CIASTO JABŁKOWE

Masz ochotę na coś słodkiego ? Takie składniki na pewno znajdziesz w domu 

1/2 kostki margaryny
3/4 szklanki bułki tartej
1 kg. jabłek
4 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
1 cukier wanilinowy  
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania ciasta

Blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Na tak przygotowana blaszkę ułożyć obrane i pokrojone w grubą kostkę jabłka. 
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodawać częściami mąkę wymieszaną z proszkiem i cukrem wanilinowym. Jabłka zalać ciastem i piec w piekarniku przez ok 1 godzinę w temp. 180 stopni. Odczekać 10 minut , wyjąć jabłecznik z blaszki i ostudzony posypać cukrem pudrem . 
Takie proste, a jakże smaczne. Polecam  







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz