4 czerwone papryki
400 g mięsa mielonego
1 woreczek ryżu
ok. 1 łyżki kechupu
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
½ sera pleśniowego cabernet
sól i pieprz, bazylia, tymianek, imbir
400 g mięsa mielonego
1 woreczek ryżu
ok. 1 łyżki kechupu
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
½ sera pleśniowego cabernet
sól i pieprz, bazylia, tymianek, imbir
Paprykę umyć, osuszyć i odciąć górną część tworząc czapki. Wydrążyć środki z pestek. Ja dzisiaj po prostu przekroiłam na pół, Ugotować woreczek ryżu, w między czasie na patelni podsmażyć pokrojona w kosteczkę cebulkę. Do mięsa wrzucić ryż , cebulkę, wyciśnięty czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz i zioła i troszkę kechupu. Całość wymieszać. Gotowy farsz wkładać do papryk, w środek włożyć po trochu pokrojonego w kostkę sera cabernet i znowu farsz, przykryć czapkami. Piec ok 30 min w temperaturze ok 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz