0,5 kg. mięsa mielonego
1 woreczek ryżu
2 cebule
sól, , pieprz
kapusta
Koncentrat pomidorowyRyż ugotować na sypko. Cebule pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju, Wszystkie składniki wymieszać z mięsem, doprawić. Z kapusty wytnij głąb zanurz w gorącej wodzie i delikatnie pościągaj liście, Pozwijaj farsz w liście kapusty i układaj w garnku wyłożonym na dnie liśćmi. Tak przygotowane gołąbki zalewam lekko doprawioną wodą z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Gotuję do miękkości.
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz