prawie, bo ja nie dodaję wszystkich warzyw. Wersja z marchweką i cebulę, ewentualnie troszeczkę pietruszki jest dla mnie najlepsza.
1 kg ryby
0,5 kg marchweki
0,5 kg cebuli
1 pietruszka
koncentrat pomidorowy (najlepiej pudliszki)
sól , pieprz
Rybę obtaczam w mące i smażę . Na tym samym tłuszczu duszę najpierw startą na dużych oczkach marchewkę z pietruszką, później dodaję cebulę. Warzywa podlewam delikatnie wodą , na końcu dodaje koncentrat , doprawiam do smaku. Na półmisku układam na przemian rybę (dzielę ją na mniejsze kawałki) i sos warzywny.
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz