Przygotowuję wywar drobiowo warzywny, po przestygnięciu zbieram cały tłuszcz i przecedzam. dodaję żelatynę wg. przepisu na opakowaniu. Dla uzyskania ładniejszego efektu dekoracji na dno pojemnika najpierw wlewam czysty wywar i wstawiam do lodówki do ścięcia się , następnie układam dekorację i znów zalewam odrobiną wywaru. Koleją rzeczą którą układam jest mięsko z wywaru drobno pokrojone i zalane resztą wywaru. Po zastygnięciu wykładam na talerz do góry dnem.
Przyznacie, że efekt jest super
Emotikon smile
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz