Pierzynka szpinakowa na 4 filety
4 ząbki czosnku
150 g sera feta
150 g swieźego szpinaku
1 łyżka masła
Na roztopione masło wrzucam drobno posiekany czosnek, delikatnie podsmażam, następnie dodaję rozdrobnione liście szpinakui po chwil; pokrojoną fetę. Calość doprawiam tylko zmielonym kolorowym pieprzem i duszę do momentu roztopienia się sera. Taki farsz nakladam na dorsza i piekę 20 min w piekarniku w 180 stopniach
Etykiety
- Boże Narodzenie
- ciasta
- ciastka
- ciasto francuskie
- ciekawostki
- dana z makaronem
- dania mączne
- dania mięsne
- dania z podróży
- dania z ziemniaków
- desery
- dla dzieci
- drób
- grzyby
- imprezy
- jabłka
- jajka
- jarmuż
- kluski
- kolacja
- kotajle
- łosoś
- masło
- miód
- na zdrowie
- obiad
- owoce morza
- pieczarki
- pierogi
- pizza
- placki
- porady
- przekąski
- przetwory
- ryby
- sałatki
- smalec
- sosy
- surówki
- szparagi
- szpinak
- śniadanie
- twaróg
- Wielkanoc
- ziemniaki
- zimowe zapasy
- zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz