wtorek, 19 stycznia 2016

ROLADKI Z KARKÓWKI

Dzisiaj roladki z karkówki , ale z tego przepisu najlepsze są roladki wołowe, Ja dzisiaj niestety nie miałam wołowiny w domu, ale za to miałam ochotę na rolady więc zrobiłam z tego co miałam , Wyszły bardzo dobre więc polecam na obiadek
6 grubych kotletów z karkówki 
2 cebule
2 ogórki kiszone
100 g wędzonego boczku
musztarda
sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
Karkówkę kroimy na grube plastry, które rozbijamy tłuczkiem Doprawiam tak jak lubię, po czym każdy kotlet smarujemy z jednej strony musztardą i nakładamy po trochu : pokrojoną w półksiężyce cebulę, ogórka kiszonego pokrojonego w gruba kostkę i wędzony boczek również pokrojony w kostkę , doprawiamy do smaku. Całość zawijamy jak roladkę spinając wykałaczkami. Tak przygotowane roladki smażymy z każdej strony, ja przypiekam do momentu ładnego brązowego koloru,( sos ma wtedy ładny kolor i bardziej wyrazisty smak) Następnie dodaję pokrojoną cebulę, listek laurowy, ziele i jak zostały mi produkty których nie wsadziłam do roladek to również wrzucam do garnka, wszystko zalewam wodą i gotuję na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Po tym czasie wyciągam je z garnka i usuwam wykałaczki. Powstały sos zabielam 1 łyżka maki rozrobionej w zimnej wodzie i wkładam do niego roladki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz