Uwielbiam ryby pod każdą postacią , więc w moich przepisach będą gościć one naprawdę często. Dzisiaj sandacz w roli głównej
4
średnie sandacze
250 g obgotowanych podgrzybków
1 duża cebula
1 pęczek natki pietruszki
1 główka czosnku
pieprz cytrynowy
1 opakowanie mieszanki warzywa na patelnię
Sól,
4 ziemniaki
Sandacza doprawić solą i pieprzem cytrynowym. Cebulę pokroić w kosteczkę
i podsmażyć na patelni dodać ugotowane podgrzybki, na końcu pokrojona natkę
pietruszki. Takim farszem wypełnić rybę. Ziemniaki obrać pokroić na mniejsze
części i przyprawić mieszanka przypraw (sól, pieprz, majeranek,
zioła prowansalskie, papryka). Warzywa i ziemniaki ułożyć na blaszce , na to
przygotowana rybę i luzem obrane ząbki czosnku. . Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez
45 min w temperaturze 180 stopni,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz