niedziela, 17 stycznia 2016

SANDACZ Z PODGRZYBKAMI NA WARZYWACH

 Uwielbiam ryby pod każdą postacią , więc w moich przepisach będą gościć one naprawdę często. Dzisiaj sandacz w roli głównej

4  średnie sandacze
 250 g obgotowanych podgrzybków
1  duża cebula
1  pęczek natki pietruszki
1  główka czosnku
    pieprz cytrynowy
1  opakowanie mieszanki warzywa na patelnię
   Sól,
4  ziemniaki

Sandacza doprawić solą i pieprzem cytrynowym. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni dodać ugotowane podgrzybki, na końcu pokrojona natkę pietruszki. Takim farszem wypełnić rybę. Ziemniaki obrać pokroić na mniejsze części  i przyprawić  mieszanka przypraw (sól, pieprz, majeranek, zioła prowansalskie, papryka). Warzywa i ziemniaki ułożyć na blaszce , na to przygotowana rybę i luzem obrane ząbki czosnku. .  Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 45 min w temperaturze 180 stopni,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz