1 niewielka główka czerwonej kapusty
1 duża drobno pokrojona cebula
1-2 łyżki octu
sól , pieprz, cukier
Kapustę zalewamy kilkoma szklankami wody, zagotowujemy i pod przykryciem gotujemy do miękkości przez ok. 30 minut. Odcedzamy z wody dodając zarumienioną na oleju cebulkę, doprawiamy do smaku solem, pieprzem i cukrem , skrapiamy octem i dokładnie mieszamy. Najlepiej serwujemy na
1-2 łyżki octu
sól , pieprz, cukier
Kapustę zalewamy kilkoma szklankami wody, zagotowujemy i pod przykryciem gotujemy do miękkości przez ok. 30 minut. Odcedzamy z wody dodając zarumienioną na oleju cebulkę, doprawiamy do smaku solem, pieprzem i cukrem , skrapiamy octem i dokładnie mieszamy. Najlepiej serwujemy na
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz