Zwykła pieczarowa juz sie znudziła, ale krem ? Polecam - dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku można dodać do gotowania wywaru kilka suszonych grzybków
pieczarki 0,5 kg.
włoszczyzna 1 szt
korpus z kurczaka 1 szt
makaron 1 op
płatki migdałowe 0,5 op
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz do smaku do smaku
włoszczyzna 1 szt
korpus z kurczaka 1 szt
makaron 1 op
płatki migdałowe 0,5 op
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz do smaku do smaku
Z korpusu i włoszczyzny gotuję wywar, dodając obrane i pokrojone w paski pieczarki. Gdy warzywa są miękkie, zupę troszkę studzę a następnie wszystkie składniki łącznie z obranym z korpusu mięskiem miksuję. Ponownie grzeje zupę doprawiając do smaku wg. własnego uznania. Gotuję makaron, zazwyczaj do tej zupy używam makaronu świderki lecz tym razem miałam grube nitki. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu)wrzucam pół opakowania płatków migdałowych i delikatnie zarumieniam. (tym razem troszeczkę za mocno je przygrzałam) Zupę podaję z wcześniej ugotowanym makaronem posypując prażonymi płatkami migdałowymi i posiekana natka pietruszki.
Zupa jest naprawdę bardzo smaczna i pożywna.
Zupa jest naprawdę bardzo smaczna i pożywna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz