poniedziałek, 29 lutego 2016

KUBUSIOWE CIASTO

Ulubione ciasto dzieciaków z kremem na bazie soczku Kubuś 
Biszkopt
4 jajka
3/4 szkl. cukru
3/4 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki wody
Białka ubić pod koniec ubijania dodać cukier.dodać żółtka i wodę z kranu , następnie mąkę z proszkiem delikatnie wymieszać. Piec w piekarniku 20-30 min. w 170 stopniach

Masa budyniowa: 
1 duży Kubuś 
3 budynie śmietankowe 

Budynie ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu zastępując mleko sokiem Kubuś. Uwaga podczas gotowanie Kubus plumka. Gorący budyń wylac na ostudzony biszkopt, Odstawić do wystygnięcia.

Masa śmietanowa
0,5 l śmietany 30 %
3 śmietan fixy
3 łyżki cukru

Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami. Wyłożyć na ostudzoną masę kubusiową. Na to układamy herbatniki (3 paczki) i polać roztopiona czekoladą . (2 czekolady roztopić z 5 łyżkami mleka)

Gotowe ciasto najlepiej wstawić do lodówki by wszystkie masy ładnie stężały. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz