wtorek, 20 lutego 2024

Sałatka z tuńczykiem

 Sałatka z tuńczykiem




Składniki:

1puszka 70g tuńczyka w sosie własnym

1puszka 70g tuńczyka w oleju słonecznikowym 

1 długa papryka czerwona

2 średnie ogórki kiszone 

1/2 czerwonej cebuli 

1 łodyga selera naciowego 

3 jajka gotowane na twardo 

1 łyżka posiekanej natki pietruszki


Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa oraz jajka kroję w kosteczkę. Z tuńczyka w sosie własnym odlewamy wodę, natomiast drugą puszkę wrzucam z olejem . Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem . 

Z tych składników wychodzi mała miseczka , jeśli chcesz na imprezę dodaj większą ilość składników, można dodać również kukurydzę konserwową. 

Jeśli ktoś lubi można dodać 1 łyżkę majonezu, ja nie mam takiej potrzeby i ta wersja jest bez majonezu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz