ziemniaki 1 kg
cebula 3 szt
2 łyżki mąki
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
sól
cebula 3 szt
2 łyżki mąki
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
sól
pieprz i troszeczkę majeranku
0,5 kg. łososia świeżego
olej do smazenia
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieram i trę na tarce z 2 cebulami. Następnie dodaję: jajka, mąkę, wyciśnięty czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Z gotowej masy na mocno rozrzanym oleju smażę placki Układam je na ręczniku papierowym by zniwelować ilośc tłuszczu. Łososia doprawiam do smaku i smażę na patelni. Plackiukładam na talerzu, na nie kawałki łososia . Całość polewam słodko kwaśnym sosem na bazie papryczek chilli i czosnku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz