niedziela, 14 sierpnia 2016

MAKARONOWA ZAPIEKANKA

Czasami musisz coś szybko przygotować. Mam dla Was taki właśnie przepis. 
Danie jest tanie i mało wymagające jeśli chodzi o zdolności kulinarne. Zrobi to każdy. 

1 paczka makaronu świderki 
0,5 kg kiełbasy 
2 duże cebule
mały koncentrat pomidorowy
20 dkg. żółtego sera

Makaron gotujemy al dente. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy razem na patelni. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do makaronu wrzucamy podsmażoną kiełbasę z cebulą, starty żółty ser i koncentrat. Wszystko razem mieszamy doprawiając solą i pieprzem . 
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na ok 15-20 min. wstawiamy do piekarnika. (do momentu aż ser się rozpuści) .
Danie idealne na obiad , kolacje lub przekąskę.   


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz